Per un futur que també serà nostre PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Casal   
dimarts, 18 de juny de 2013 08:33

Manifest dels 1659

Des que Catalunya ha començat el seu camí cap a la independència, molts ciutadans de la Catalunya Nord mirem cap al sud amb admiració. Malgrat la frontera que ens separa de nosaltres mateixos des de fa tres segles i mig, malgrat tants esdeveniments històrics que ens han portat sovint per camins diferents, la percepció de formar una unitat com a mínim cultural i lingüística mai no ha desaparegut. Per això, ara, seguim amb una atenció apassionada el procés de Catalunya cap a la plena sobirania.

Podríem desitjar-vos bona sort en aquest camí, podríem ser espectadors entusiastes de la vostra conquesta pacífica i democràtica de la llibertat, podríem aplaudir-vos. I tot això ho fem; però volem fer més. Volem ajudar-vos, volem participar a l’esforç col·lectiu d’accés a la independència de Catalunya. Volem ser amb vosaltres. Perquè la independència de Catalunya és justa i necessària en si, sense cap altra justificació que la voluntat expressada majoritàriament pels ciutadans que hi viuen, però també perquè tindrà efectes positius a d’altres territoris, i en particular a la Catalunya Nord. Seran efectes positiu sobre la llengua, la cultura i l’economia però també, i sobretot, allà on es couen els canvis veritablement decisius: en la consciència dels ciutadans.

Us volem ajudar perquè ens sentim plenament identificats a la vostra causa, perquè tenim energia i talents que us poden servir, i perquè ajudant-vos ens fem un favor a nosaltres mateixos. Nosaltres també estimem Catalunya, la seva gent i la seva llengua, i el vostre futur també serà una mica nostre.

Adhereix al manifest.

Darrera actualització de dimarts, 18 de juny de 2013 08:34